Bästa sättet att packa ned ömtåliga möbler

Att packa ihop dina möbler i ditt hem inför en flytt kan vara krångligt, särskilt när det kommer till de ömtåliga möblerna.

I den här artikeln så kommer vi att dela med oss av några tips på hur du smidigt och enkelt kan göra för att på bästa sättet packa ned dina ömtåliga möbler.

Behöver du hjälp med att komma i kontakt med en bra och prisvärd flyttfirma? Kolla in dessa bra priser på flyttstadtjanst.se

Så här kan du packa ned dina ömtåliga möbler steg för steg

1. Börja med att samla ihop de förnödenheter du behöver.

Detta inkluderar bubbelplast, packpapper, kuddar eller filtar, sträckfilm och tejp.

2. Om det är möjligt kan du plocka isär möblerna i mindre bitar.

Det gör det lättare att flytta den och skyddar känsliga detaljer som ben och handtag.

3. Linda in varje möbel i bubbelplast och börja med de största möblerna först.

Se till att täcka alla sidor av föremålet, även eventuella utskjutande delar som lådor eller knoppar. Tejpa fast bubbelplasten med en kraftig packtejp.

4. När möbeln är insvept i bubbelplast täcker du den med ett lager packpapper.

Detta ger ytterligare stoppning och hjälper till att förhindra att bubbelplasten slits sönder under transporten. Återigen, se till att tejpa packpappret på plats.

5. Placera kuddar eller filtar runt kanterna på det inslagna föremålet.

Dessa vadderade lager hjälper till att förhindra repor och bucklor på dina ömtåliga möbler när du ska transportera dom i din bil eller den skåpbil /släp du har hyrt.

Bra saker att tänka på när du ska flytta ömtåliga möbler

Om du verkligen vill vara säker på att dina ömtåliga möbler inte kommer till skada så kan man anlita en flyttfirma som kan hjälpa dig med allt detta. Dessutom så är flyttfirmor oftast försäkrade och har mycket kunskap när det kommer till att transportera möbler så att dom inte tar skada.

4 Nov 2022