Viktigt ge dina anställda en julklapp

Om du har företag, så kan det vara värt att satsa på att ge dina anställda någon form av julklapp. En del ger bort presentkort, andra bjuder på julbord och några satsar på julklappar företag. Runt 6/10 brukar få julklapp av sin arbetsgivare. Det visade i alla fall en undersökning som gjordes för ett par år sedan. Genom att ge en julgåva, så kan du som chef visa att du bryr dig om dina anställda. Det hela handlar inte så mycket om VAD det är de får, eller vad det kostar. Det viktiga är att visa uppskattning på detta sätt. Det handlar om att bygga en bra relation med dina anställda helt enkelt. Att ge uppskattning för året som gått.

Julklappar tilll anställda

Gåvor som arbetsgivare ger anställda är generellt skattepliktiga, fast det finns undantag. Julgåvan är ett undantag, så väl som att även jubileumsgåvor och minnesgåvor är det. 

Dessa gåvor är skattefria för dig som anställd så länge gåvans marknadsvärde inte överstiger det skattepliktiga beloppet. Men om värdet på gåvan överstiger det beloppet så är gåvan skattepliktig från första kronan.

När det gäller julgåva, så får värdet inte överstiga 500 kr.

Vad ska du ge dina anställda?

Vad du ska ge dina anställda för julgåva, det bestämmer du själv. Men se till så att alla får samma sak, annars kan det lätt bli avundsjuka eller undran, även om värdet är detsamma. Det finns mångra bra julklappar för företag att välja på!

23 Sep 2021