Viktigt med bra skidutrustning

Att tillbringa många timmar i backen på skidor, det är inte fel, men det gäller att vara rätt klädd! Man vill inte bli för kall, men inte heller för varm. Så det är bra att välja kläder i så kallat funktionsmaterial. Sen, övrig utrustning, det beror ju på vad du gör för typ av skidåkning. Om det är utför, längdskidor, snowboard eller annat. Det kan vara bra att ha en hjälm, skidglasögon, handskar med mera, särskilt om du kör utförsåkning. Rätt sorts skidor är bra det med, samt ett par pjäxor då. Åker du sällan kan du med fördel hyra skidor, men åker du ofta, köp egen.

Välja skidglasögon

En viktig del av skidutrustningen, det är skidglasögon. Din åkning ska ju vara både rolig och säker. Så det är väl värt att ha glasögon som gre dig bra sikt. Extra linser kan vara smart att köpa det med, eftersom det finns olika linser som passar olika sorters väder och olika sorters ljus.

Linserna i sig kan även se olika ut, då de kan vara platta, sfäriska med mera. Sedan kan det även finnas olika färger på linserna. De har alla olika funktioner. 

Rosa, blå eller gul lins är bra för att släppa in mycket ljus även i dåligt väder. Vill du ha mer ljusdämpande skidglasögon är det bra att satsa på svart, grått eller brunt. Sedan finns det även neutrala genomskinliga linser.

Satsa på de som passar dig bäst!

23 Sep 2021