Bekväma kläder är viktigt då du ska jaga

Den som sysslar med jakt, bör tänka bekvämt och praktiskt före modernt och "inne" när kläder väljs. Ofta så sitter man ute, eller går ute i flera timmar. Många gånger är det höst eller vinter. Det gäller då att ha rätt sorts kläder på sig. Man vill inte börja frysa medan man sitter på jaktpasset. Det är även bra att ha med dig övrig utrustning, som bössa, kikare, samt annat smått och gott i en ryggsäck. Mycket av detta kan du hitta genom att besöka www.handladigitalt.se. De har mycket bra tillbehör för både jägare och dig som bara gillar att vara i skog och mark.

Klä dig i tre lager

Det bästa sättet att klä dig då du ska ut i flera timmar är att ha tre lager. Du bör börja med ett underställ, ull är ett bra material. Sedan ska du ha ett andra lager, som ser till att det blir en bättre isolering. Tredje lagret är det yttre. Det kan vara ett jaktställ, alltså byxa och jacka. 

Du bör även satsa på "bra" färger. Det är en god idé att köpa jaktkläder i mörka, dova färger, gärna kamouflagemönster. Det finns en mängd olika mönster och färger att välja på. 

Hur mycket pengar ska man lägga på jaktkläder?

Det är vad du har råd med, kan man säga. Men det du kan lägga mest pengar på, det är själva jaktstället, alltså det du har ytterst på kroppen. Då håller de längre samt att de har en bra kvalitet. 

13 Sep 2020