Drömmen om en egen modeverksamhet

Älskar man mode så drömmer man i regel om att göra en karriär inom mode. Kanske vill man bli modell; stylist; designer; eller öppna en egen modebutik i centrum av en storstad. Det är inga enkla yrken att tillförskansa sig, det gäller att ha ett genuint intresse och en vilja av stål - men ingenting är omöjligt!

Stockholm eller Göteborg

Själv har jag varit inne ett flertal gånger på spåret att öppna en egen modebutik i Stockholm eller Göteborg. Jag har rötter i båda städerna och tycker om dem båda två. De är förstås väldigt olika men har sina för- och nackdelar ur modeperspektiv. Det är ju inget snack om saken att Stockholm är Sveriges modecentrum, men konkurrensen där är så hård och priserna för att hyra lokal på attraktivt läge så skyhöga att det är svårt att lyckas.

I Göteborg däremot, kan man hitta en bra lokal för en modebutik både enklare och billigare, samtidigt som intresset för mode i staden faktiskt är ganska stort. Jag tror att en modebutik skulle funka i Göteborg. 

Drömmar skapar framtid

Allt detta är förstås fortfarande bara på drömstadiet för mig - att öppna en modebutik kräver en ganska massiv investering, så den får man ju först göra en plan för hur man ska lyckas med. Det skadar dock inte att göra storslagna drömmar för utan dem kommer man absolut ingenstans alls.

Vad har du för modedröm?

25 Apr 2017