Höstens trender 2017

  1. Höstens allra hetaste färg stavas rött. Flertalet modehus världen över visade röda toner på catwalken inför den här säsongen och färgen gör en ordentlig comeback. Rött är så rätt just nu!
  2. Rutigt, schackrutigt. Den rutiga trenden smygstartade redan i somras och hösten 2017 anammar vi mönstret på allvar. Satsa på en helrutig look om du vill vara extra trendig.
  3. Blommigt, romantiskt. Det blommiga mönstret är inte exklusivt för våren och sommaren. Även i höst är det en given detalj på modekartan. Matcha en blommig klänning med en stickad tröja eller klä dig i blomstrande prints från topp till tå.
  4. Silvrigt. I höst är silver den hetaste metallen och en futuristisk inspiration är tydlig. Allra mest stilsäker blir den som bär glitter. Matcha en i övrigt stilren look med en topp i silver, eller anamma trenden fullt ut och satsa på en glittrande klänning.
  5. Denim. Denim är så rätt i höst. Vi ser jeansplagg i alla former och färger och allra trendigast är den som kör denim från topp till tå.
  6. Bohemchic. Hösten 2017 ser vi amerikanska influencer hos flera av de stora modehusen. Denim, fransar, höga boots och bohemiska mönster för tankarna till den amerikanska södern.
  7. Tidlös Trenchcoat. Trenchcoaten har nästan blivit synonym med hösten. Den här säsongen uppdateras klassikern med stora detaljer och maskulint breda axlar.
  8. Fjädrar och fransar. Fjädrar bidrar till en extravagant och elegant look som är helrätt i höst. Ju mer fjädrar desto bättre – på såväl jackor som klänningar och accessoarer.
  9. Dunjacka. Dunjackan har setts på catwalken i flera säsonger nu och hösten 2017 är inget undantag. En fluffig dunjacka är en god investering inför hösten.
  10. Stickat. En härlig dag i fjällen på skidresa – ja, det är känslan vi önskar finna när vi tar fram den stickade tröjan i höst. På catwalken inför säsongen visades tröjor som för tankarna till en röd fjällstuga med vita knutar. Matcha med manchesterbyxa eller en volangkjol och du är rätt ute!

14 Oct 2017