Klippa eller trimma hunden själv

Även om det finns hundsalonger där man kan lämna in hunden för en klippning eller trimmning så går det utmärkt att göra det själv. Det genom att investera i en trimmer. Det är inte fel att lägga en del pengar på att köpa en bra, det kommer löna sig mot att gå till hundfrisören en gång per månad. Om du vill jämföra olika alternativ, så kan du göra det på husdjursrevyn.se. Det är alltid bra att jämföra för att hitta bästa alternativet. 

Trimma hund med maskin

Det bästa alternativet att klippa en hund är att använda en hundtrimmer. Det är mindre risk att det blir fel med en elektrisk rakapparat och det blir mycket jämnare resultat. Tänk bara på att du behöver vara försiktig vid hundtrimning så att du inte klipper för nära och skadar hunden.

Att klippa eller trimma hunden på egen hand kan först kännas svårt samt att hunden kanske inte är så samarbetsvillig till en början. Men genom att vänja både dig och hunden vid det så kommer det gå galant framöver! En klippning tar runt 15 till 20 minuter när ni väl är vana båda två, fast sen beror det även en del på vilken pälstyp hunden har.

Ett viktigt tips jag har är att du ska inte raka din hund om det är väldigt varmt ute. Skinnet under pälsen är ömtåligt och hunden behöver det extra skyddslagret. Lämna alltid minst 5 cm lång päls kvar över hela hunden.

23 Nov 2020