Kroppsideal genom tiderna

Det här med kroppsideal varierar genom både tid och rum. Det som är snyggast här i Sverige idag är inte samma som vad som anses snyggt i Kina eller Bolivia. Det är heller inte samma som ansågs vara snyggast för 20, 50 och 200 år sedan. Det har redan diskuterats till leda och det finns en trend som handlar om kroppspositivism som vinner allt mer mark för varje vecka som går. Den handlar om att man ska älska sin kropp oavsett vilken vikt eller form den har. Fint så, för dem som orkar. Jag tror att det är en hård kamp att stå emot idealen och just nu är idealen ändå förhållandevis sunda, tycker jag.

Ny livsstil

Själv vill jag gå ner fem kilo samt träna till mig lite muskler. Sedan är jag helnöjd med min kropp även om jag inte kommer anses vara trådsmal. Jag tänker träna, äta sunt och använda fitline produkter som jag rekommenderats av en kompis. Fem kilo är ju inte så himlamycket, så det tar nog bara ett par månader att nå målet. Den verkliga utmaningen ligger ju i att hålla sina nya, hälsosamma rutiner även efter att man nått sitt mål. Det är så lätt att man återgår till gamla vanor och det är precis då som man också återgår till sin gamla kroppsform. Läs mer på PM Fitline.

Beundrar kroppspositiva kvinnor

När det gäller kroppspositivism så kan jag avundas alla kvinnor som orkar stå emot idealen och fläka ut sina överviktiga kroppar för allas åskådan. Det är fantastiskt! Om några år kanske jag själv hänger med och skiter högaktningsfullt i mina fem extrakilon... vem vet?

14 Nov 2017