Tips för alla hjärtans dag

Snart så är det alla hjärtans dag, den 14 februari. Denna dag ger man ofta sin käresta en present, som ett tecken på kärlek. Det är mycket vanligt att man ger blommor, då ofta mörkröda rosor, samt godis eller en söt liten nallebjörn. Den kan ju ses som en form av trend att ge samma saker varje år. Men, det kan ju vara trevligt att variera sig. Så tänkte att här ge lite tips på saker att ge, baserat på hur länge ni varit tillsammans.

En månad: När man har varit tillsammans en månad så är de ofta så att man är i en fas där man lär känna varandra fortfarande. Gå på magkänsla, och ge en kul t-shirt eller liknande. 

Tre månader: Om ni varit tillsammans tre månader så är det inte fel att ge en bok. Läs varsin eller ha högläsning tillsammans i sängen kan vara mysigt.

Sex månader: Ett halvårs förhållande innebär kanske även att man tänker på en framtid ihop. Nu kan det passa bra med konsertbiljetter för en konsert i sommar. Det eftersom man visar att man ser att man har en framtid tillsammans och kan gå på denna tillsammans även om det ligger en bit in i framtiden.

Ett år: Nu kan du ge rosor till din partner. Färg och antal spelar roll. En blomma betyder ”du är mitt allt” medan sju stycken betyder ”jag älskar dig”.

Två år: Nu är det inte fel att ge bort champagneglas och även då förbereda hemma med vacker dukning, levande ljus, blommor och mat. 

Tre år: Ett hett tips är att ge doftljus samt att det tillsammans med det ingår att ni har ett hemma-spa tillsammans! Ge din partner massage med mera.

Fem år: En bra present nu kan vara en klocka som symboliskt betyder all den tid ni tillbringar tillsammans. 

Tio år: När ni varit ett par så här länge så kan ett välskrivet kärleksbrev vara det bästa att ge din partner.

10 Feb 2021