Varför ha en ful tandställning?

Numera behöver barn inte ha fula tandställningar i sina munnar. Inte för att tänder behöver korrigeras, utan för att det finns osynliga tandställningar. I alla dessa år har stackars ungdomar och barn blivit tvungnga att bära fula tandställningar. Stackarna har skrapat sig på dem. Gissa hur det känns att ha en tandställning i munnen som gör att du läspar hela tiden. De har både sett och låtit dumma. Jag undrar varför tandläkarna installerar det, när det finns tandställningar som varken skär i munnen eller får dem att låta och se dumma ut?

Osynlig tandställning

Nu säger jag det på enda sättet jag kan säga det på. Det finns osynliga tandställningar på smajla.se. De är snygga, syns inte, känns inte, mer än just när de installeras. De kostar inte mer än en semesterresa för två till Grekland, Italien, Spanien, Malta (eller vart man nu vill åka) för två veckor med all-inclusive! Så vad väljer du? Semesterresa, eller ditt barns väl och ve? Det kan göra jättemycket för ett barn att slippa bli retad för sin fula tandställning och få men för resten av livet.

Tandvård viktigt för barn

Häromdagen hörde jag på nyheterna att barns tänder är sämre idag än på många, många år. Det är inte alla föräldrar som förstår eller bryr sig om sina barns tänder. De varken bryr sig eller tycker sig hinna med att borsta dem två gånger om dagen, och att det blir ordentligt borstade. Många barn äter ganska så onyttigt. Det gäller inte bara godis på lördagen utan även resten av maten som innehåller mycket socker i sylt, bröd, till och med smörgåsskinka, bröd, till exempel innehåller socker, frukostflingorna plus yoghurten. Inte så konstigt då att barnens tänder är dåliga!

 

21 Sep 2017